Gud fyllde mitt liv med mening

Från andligt mörker till Guds underbara ljus.
Therese berättelse.

Friheten fann jag i Kristus

Från död till liv. Jag blev befriad.
Håkans berättelse.

Jag ville dö men idag är mitt liv roligt och meningsfullt

Från tungt missbruk kantat av hopplöshet och överdoser till ett meningsfullt liv med mycket glädje.
Ingela Garboms berättelse.

Kent

JESUS GAV MIG ETT NYTT LIV!

Nyfikenheten och mina kompisar fick mig att i 15 års ålder prova på alkohol. Och jag blev fast i drickandet! När jag fyllt 18 år prövade jag hasch och tyckte att detta var min grej. Det gick lätt att få tag i Stockholm och jag åkte ofta  dit. Nu började det att gå utför för mig. Under åren gick jag igenom många behandlingar men ingenting hjälpte. I 46 års ålder var jag bara skinn och ben, jag var helt slut och nedkörd som människa.Jag visste att jag måste bort från Västerås om jag skulle överleva. Jag ville verkligen ha hjälp för mitt missbruk.

En dag när jag var ute och cyklade i Västerås så upplevde jag något som fick mig att stanna cykeln och kliva av den. Jag bara ställde mig där, mitt i centrum med min cykel. Jag vet inte vad som hände och minns inte heller vad jag tänkte när jag stod där. Men på något sätt tog jag mig till LP-kontakten i Västerås. När jag kommer dit så möter jag en gammal kompis där, som hade blivit frälst. Det kändes att jag kommit rätt. Jag längtade verkligen efter ett nytt liv

Ture Walkås som jobbade där, ordnade så att jag fick stanna och bo på Lp-kontakten. Jag följde med på Lp-möten och resor som de gjorde. I Eskilstuna på ett möte fick jag säga ja till Jesus, och där blev jag frälst.                                

Jag behövde få åka iväg på behandling! Men sociala sa NEJ! Ture kontaktade trots det, Lp:s behandlingshem i Hällnäs. Dom hade en tom plats, och jag fick komma dit trots att ingen betalade. Där började resan till ett nytt liv för mig.

Under hela denna svåra tid så bad min bror och hans fru till Gud för mig. Jag förstår inte hur de orkade för de fick inte se några resultat. Men de fortsatte enträget att be ändå. Deras böner blev besvarade och jag är glad att min bror fick se mig drogfri och frälst innan hans jordeliv var slut.

Jag är så tacksam till Jesus. Jag läser min bibel varje dag och ber. Tänk att jag har fått vara nykter och drogfri i 17 år!                                                   

Jesus har gett mig ett nytt liv!