Gud fyllde mitt liv med mening

Från andligt mörker till Guds underbara ljus.
Therese berättelse.

Friheten fann jag i Kristus

Från död till liv. Jag blev befriad.
Håkans berättelse.

Ingela Garbom

Ingela med Håkan Nylander som dopförrättare

Genom allt, har jag lärt mig att lita på Gud

Jag kommer ursprungligen från Norrbotten. Som för de flesta som hamnat i missbruk, så började det med öl för mig. Jag var bara 12 år när jag smakade mellanöl första gången. När jag var 15 år så var jag fast i tyngre droger. Jag flyttade nu ned till Malmö där mitt missbruk fortsatte.  Jag har verkligen försökt att sluta, men tyvärr återfallit.

En bekant berättade för mig om Lp. Och då kom jag i kontakt med det kristna budskapet för första gången. Jag sökte mig till Lp-kontakten och gemenskapen där. Det gick 2 år sedan jag sist hade ett återfall. Jag fick då tag i en nät-drog och tog en överdos. Livet formligen rann ur mig. Jag höll på att dö. Men detta blev också vändpunkten för mig. Nu har jag varit nykter och drogfri i flera år. Jag har också slutat röka, och det känns bra. Jesus har hjälpt mig så att mitt självförtroende också har börjat komma tillbaka. Jag har haft så många stormar i mitt liv, men tillsammans med Jesus så fungerar livet nu.

Idag är jag volontär på Lp-kontakten och jag tycker att det är roligt och meningsfullt. Jag lägger min dag i Jesu händer. Och i min ryggsäck så har jag mina verktyg. Idag har jag även en fin kontakt med mina barn. Livet har börjat ordna upp sig. Jag älskar Psaltaren 30:

Jag vill upphöja dig, Herre, ty du har dragit mig ur djupet,

du har inte låtit mina fiender glädja sig över mig.

Herre min Gud, jag ropade till dig, och du helade mig.” 

 

Tänk att jag fick möta Jesus och beslutade mig för att följa Honom.  Nu har jag också fått gå dopets väg. Flera av mina vänner kom och var med under denna fina stund. Vi sjöng en så jättefin sång under dopakten: Jag har beslutat att följa Jesus……Jag har beslutat att följa Jesus.

Kent

JESUS GAV MIG ETT NYTT LIV!

Nyfikenheten och mina kompisar fick mig att i 15 års ålder prova på alkohol. Och jag blev fast i drickandet! När jag fyllt 18 år prövade jag hasch och tyckte att detta var min grej. Det gick lätt att få tag i Stockholm och jag åkte ofta  dit. Nu började det att gå utför för mig. Under åren gick jag igenom många behandlingar men ingenting hjälpte. I 46 års ålder var jag bara skinn och ben, jag var helt slut och nedkörd som människa.Jag visste att jag måste bort från Västerås om jag skulle överleva. Jag ville verkligen ha hjälp för mitt missbruk.

En dag när jag var ute och cyklade i Västerås så upplevde jag något som fick mig att stanna cykeln och kliva av den. Jag bara ställde mig där, mitt i centrum med min cykel. Jag vet inte vad som hände och minns inte heller vad jag tänkte när jag stod där. Men på något sätt tog jag mig till LP-kontakten i Västerås. När jag kommer dit så möter jag en gammal kompis där, som hade blivit frälst. Det kändes att jag kommit rätt. Jag längtade verkligen efter ett nytt liv

Ture Walkås som jobbade där, ordnade så att jag fick stanna och bo på Lp-kontakten. Jag följde med på Lp-möten och resor som de gjorde. I Eskilstuna på ett möte fick jag säga ja till Jesus, och där blev jag frälst.                                

Jag behövde få åka iväg på behandling! Men sociala sa NEJ! Ture kontaktade trots det, Lp:s behandlingshem i Hällnäs. Dom hade en tom plats, och jag fick komma dit trots att ingen betalade. Där började resan till ett nytt liv för mig.

Under hela denna svåra tid så bad min bror och hans fru till Gud för mig. Jag förstår inte hur de orkade för de fick inte se några resultat. Men de fortsatte enträget att be ändå. Deras böner blev besvarade och jag är glad att min bror fick se mig drogfri och frälst innan hans jordeliv var slut.

Jag är så tacksam till Jesus. Jag läser min bibel varje dag och ber. Tänk att jag har fått vara nykter och drogfri i 17 år!                                                   

Jesus har gett mig ett nytt liv!